top of page

Ontstaan vanuit een grote liefde voor het “maken”.

 

Architecte Daniëlle Raymaekers combineert haar werk als architect met het ontwerpen en maken van handtassen en kleine lederwaren. Ze leerde de kneepjes van het traditioneel vakmanschap bij de gerenommeerde Zwitserse lederbewerker Peter Nitz en tijdens haar opleiding tot Marokijnbewerker. Alle tassen zijn eigen ontwerpen en worden met de hand gemaakt en afgewerkt door Daniëlle zelf in haar atelier in Antwerpen. De tassen zijn uniek en kunnen op maat aangepast worden. 

 

De ontwerpen in de collectie van MAEKERS streven naar een balans tussen vormelijkheid en functionaliteit. Net als bij architectuur is het een uitdaging om ontwerp en gebruik op elkaar af te stemmen. MAEKERS streeft ernaar tijdloze, eigentijdse en eerlijke ontwerpen neer te zetten die aansluiten bij verschillende persoonlijkheden en stijlen. Elke tas wordt op bestelling met de hand gemaakt en afgewerkt. Een groot deel van de productie gebeurt met handgereedschappen en ambachtelijke technieken, aangevuld met machinale bewerkingen.

LEDER

In het maken van lederwaren heeft Daniëlle haar passie gevonden. Niet alleen omwille van het ontwerpproces en het handwerk, ook omwille van de liefde voor het leder als product - de geur, de tactiliteit, de sterkte, de patina tijdens het verouderingsproces,... Leder is een natuurproduct met een rijke geschiedenis en verdient het om zorgvuldig gekozen te worden. 

 

MAEKERS koos daarom voor een klassiek plantaardig gelooid rundsleder van Italiaanse afkomst, dat het Tuscan vegetable tanned leather-kwaliteitslabel meekreeg. Het leder wordt gelooid met natuurlijke stoffen, zoals extracten van Kastanjebomen, wat in vergelijking met chroomgelooide alternatieven milieuvriendelijker en duurzamer is. 

 

Aangezien leder een natuurlijk product is, vertoont elke huid kleine imperfecties, die mee verwerkt worden in de handtas. Ook het gebruik van de tas zal zorgen dat deze na verloop van tijd een mooi patina krijgt. Dit maakt elke MAEKERS-tas uniek. 

pelle conciata .png

CONTACT

  • Instagram
  • Black Facebook Icon
DSC_5083_LOW.jpg
bottom of page