top of page

THE STORY BEHIND

WIE

Maekers is ontstaan vanuit een grote liefde voor het maken.

Ik, Daniëlle Raymaekers, combineer mijn werk als architect met het ontwerpen en maken van handtassen en kleine lederwaren. De combinatie van het tekenen, ontwerpen, bedenken en het technisch uitwerken, het handwerk geeft me heel veel voldoening. Ik leerde de kneepjes van het traditioneel vakmanschap door zelfstudie, korte cursussen en tijdens mijn opleiding tot Marokijnbewerker.

Je kan mezelf, m'n meubelmakerman en onze vrolijke viervoeterbende altijd terugvinden in onze ateliers in Deurne. 

DSC_6082.jpeg
WAT

Alle tassen zijn eigen ontwerpen en worden met de hand gemaakt en afgewerkt door mezelf in mijn atelier in Antwerpen. De tassen zijn uniek en kunnen op maat aangepast worden. 

 

De ontwerpen in de collectie van Maekers streven naar een balans tussen vormelijkheid en functionaliteit. Net als bij architectuur is het een uitdaging om ontwerp en gebruik op elkaar af te stemmen. Maekers streeft ernaar tijdloze, eigentijdse en eerlijke ontwerpen neer te zetten die aansluiten bij verschillende persoonlijkheden en stijlen. Elke tas wordt op bestelling met de hand gemaakt en afgewerkt. Een groot deel van de productie gebeurt met handgereedschappen en ambachtelijke technieken, aangevuld met machinale bewerkingen. Meer uitleg over het proces kan je onderaan terugvinden. 

In het maken van lederwaren heb ik mijn passie gevonden. Niet alleen omwille van het ontwerpproces en het handwerk, ook omwille van de liefde voor het leder als product - de geur, de tactiliteit, de sterkte, de patina tijdens het verouderingsproces,...

DSC_6055.jpeg
WAAROM

Leder is een natuurproduct met een rijke geschiedenis en verdient het om zorgvuldig gekozen te worden. 

 

Ik koos daarom voor hoogwaardig nappa rundsleder met een natuurlijke finish. De huiden zijn afkomstig van dieren die zijn gefokt voor de vleesproductie. Het leder is dus op die manier een restproduct van deze industrie. 

 

De huiden worden verwerkt tot hoogwaardig nappa leder met een semi-analine finish in een Spaanse looierij. Deze finish geeft het leder een open structuur, de poriën en de nerven geven het leder zijn specifieke karakter. Alle gebruikte leersoorten zijn vrij van PCP, AZO-kleurstoffen en chroom VI.

Aangezien leder een natuurlijk product is, vertoont elke huid kleine imperfecties, die mee verwerkt worden in de handtas. Ook het gebruik van de tas zal zorgen dat deze na verloop van tijd een mooi patina krijgt. Dit maakt elke Maekers-tas uniek. 

HOE

Alle handtassen worden op maat gemaakt in het atelier in Antwerpen. Aangezien ik het maken van handtassen combineer met mijn job als architect duurt het bestellen van een handtas standaard 6 weken.

Stuur me gerust een mailtje met je voorkeur: welke tas, welke kleur en welke fournituren (goud of zilver)!

info@maekers.be

WAAR

Elk jaar probeer ik zoveel mogelijk aanwezig te zijn op markten en evenementen. Deze evenementen zijn het best te volgen op de instagram-pagina, waar telkens vermeld komt te staan waar en wanneer we aan een evenement deelnemen.

  • Instagram
bottom of page